Sin City bjuder upp till dans

Las Vegas har sedan länge varit förknippat med stora kasinon och dess tillsynes ändlösa nattklubbsliv. Men för att utvecklas som stad och försöka sätta staden i annat ljus har de börjat anordna festivaler av alla dess slag för att nå ut till den stora massan. Vad sägs om att gå på en festival där över 70 restauranger jobbar tillsammans för att få dig att få ett smakprov av himmelen? Eller en festival som kretsar kring lugnet och du avslutar tillsammans med tusentals människor genom att skicka upp varsin rislykta och se alla vackra färger sakta men säkert försvinna? Eller vill du dansa på en festival som har dragit stora artister som Kanye West och Foo Fighters? Las Vegas har allt och välkomnar dig med öppna armar.

Music makes people come together

Lika sant som det är sagt så får musik oss människor att stå enade, vare sig det handlar om manifestationer eller på festivalområden. Las Vegas har på senare dagar arbetat hårt för att klämma in många olika typer av musikfestivaler för att stilla musikens alla genrer, och de gör det väldigt bra.

  • EDC – En elektrisk dansfestival som utspelar sig på Las Vegas motorbana under maj/juni. Erbjuder ofta de stora artisterna i genren och du kommer inte bli besviken.
  • iHeart Radio Music Festival – En pop- och hip hop-festival som erbjudit stora artister genom åren. Denna magnifika tillställning sker varje september.
  • Life is Beautiful – Las Vegas stora dragplåster när det kommer till musikfestivaler. Under september stänger de av 18 husområden för att ställa till med en av de största festerna du kan gå på. Det är den första festivalen de anordnade och har tagit in stora artiser som, förutom nämnda Kanye West och Foo Fighters, Lorde och Major Lazer. Life is Beautiful erbjuder, förutom den vackra musiken, även konst i alla dess former. Dessa sätts upp över hela Downtown och är fritt att vandra igenom.
  • Emerge Music + Impact Conference – Är du ett fan av progressiv musik och att diskutera dagens samhällsproblem på ett sofistikerat sätt? Då kommer du älska denna festivalen.
  • Route 91 Harvest Festival – För alla er countryfantaster som finns borde denna festival vattna er i munnen. I tre dagar kan du njuta av storslagna countryartister som Eric Church, Luke Bryan och Big & Rich, självklart finns det stora gröna traktorer som pricken över i:et.

Inte bara musikfestivaler

Även om Las Vegas storsatsar på musikfestivaler finns det åtskilda festivaler som hyllar andra saker. Matfestivaler såsom Uncork’d och Epicurean Affair kommer få dig att storkna av alla gudomliga smaker som sätter sprätt i munnen på dig. Vill du få inspiration till din matlagning så är Uncork’d något för dig. Det är denna festivalen då kändiskockar kommer hit och ger tips och testar nya maträtter innan de rullar ut på deras restauranger.

Las Vegas anordnar även en stor Pridefestival varje oktober där du får vandra genom hela staden och känna dig sedd och hörd. Det är en chans för dig att vara exakt den du vill och visa upp det.